Postovi sa jednog drugog foruma:
ljudi treba mi hitna pomoc
recepti su sjajni iskoristicu puno toga za slavu sledece nedelje
ali
stalno se pominje biljna pavlaka
na koju se pavlaku misli - jel to ona u tetrapaku sto ima da se kupi slatka pavlaka biljna ili neka druga
ako je ta kad kazete u receptima recimo 4 kasike biljne pavlake jel se misli da se ta pavlaka predhodno umuti ili onako tecna????
molim za objasnjenja oko tih biljnih pavlaki
--------------------------------------------------------------------------------------------
Postoji i slatka i kisela biljna pavlaka, ali svaka sadrzi kazein (bar ove koje sam ja provjeravala), a samim tim ispada da nisu posne!
Ako mislis na slatku, onda je logicno da ona treba da se umuti, da bi se dobila slag-pjena, ali ako je u pitanju kisela- pretpostavljam da se koristi isto kao i pavlaka za kuvanje, onako direktno iz pakovanja..
--------------------------------------------------------------------------------------------
hvala
ali ja nigde nisam videla tu kiselu biljnu pavlaku niti tu za kuvanje samo slatku?! - zkolace kao slag ?
--------------------------------------------------------------------------------------------
Biljna kisela se isto prodaje u tetrapaku, samo rijetko gdje ima da se kupi...ja
samo jednom vidjela u jednoj prodavnici...
--------------------------------------------------------------------------------------------
pa nista ubacim onda biljnu za kuvanje
ali
odem ja da kupim juce tu biljnu za kuvanje i u sastojcima ne nadjem taj kazein sto ti kazes nego jos gore pise lepo mlecni proteini na jednoj a na drugoj mleko u prahu
a pise biljna???!!!!
--------------------------------------------------------------------------------------------
Pa kazem ti ja...lijepo oni napisu biljna, pa ko ne cita deklaracije peca se... u sustini ona i jest na biljnoj bazi, ali definitivno joj dodaju mlijecne proteine, najcesce kazein...
--------------------------------------------------------------------------------------------